Magento site verhuizen

Van de week moest ik een site verhuizen die ik op mijn eigen hosting account had gebouwd als testomgeving, maar die uiteindelijk op een ander account produktie moest draaien.

Aangezien ik nog niet zoveel ervaring had met Magento, leek het me niet zo moeilijk. Kwestie van files kopieeren, dump van MySQL maken en weer importeren, dacht ik.

Allereerst maakte ik de fout door /app/etc/local.xml niet aan te passen. De site draait dan op de nieuwe lokatie, maar de oude database wordt nog gebruikt. Is niet echt de bedoeling, als je een test en produktie opstelling gescheiden wilt houden. De oplossing hiervoor is om de local.xml te openen en de nieuwe databasegegevens in te vullen.

Het volgende probleem was dat de locatie van de site niet klopte. De test shop stond op www.domain.com/webshopnaam, terwijl de uiteindelijke lokatie moet zijn www.webshopnaam.nl. Na wat googlen had ik hiervoor de oplossing gevonden. Inloggen in MyPhpadmin, de tabel core_config_data opzoeken en daar web/unsecure/base_url en web/secure/base_url opzoeken, en de nieuwe URL naam invoeren.

Niet vergeten om ook even /var/session en /var/cache te legen.

Na deze wijzigingen kwam de site netjes op, klaar voor produktie

Tags: , ,

2 Responses to “Magento site verhuizen”

  1. matthijs van der meij27/05/2011 at 19:04 #

    Dank je voor dit artikel! Ik moet van de week ook een Magento site verhuizen en kan deze informatie dus goed gebruiken.

  2. edwin27/05/2011 at 19:58 #

    Graag gedaan. Binnenkort volgt nog een uitgebreider artikel over het verhuizen van Magento.

Leave a Reply