Select Page

In mijn testlab heb ik een aantal oudere machines staan, waaronder een aantal Dell PowerEdge 2850 servers. Een van deze servers zit vol met 136 GB harddisks, dus deze wilde ik hergebruiken als fileserver en DC. En aangezien er nu 2003 op draait en ik graag over wil naar 2008, heb ik bij Technet de juiste ISO gedownload en ben aan de slag gegaan met de installatie van Windows Server 2008 R2.

Al snel bleek dat ik met de Dell Server Assistant CD’s niet ver zou komen, 2008R2 werd niet genoemd.Via Google kwam ik op de site sysarcana.com, waar een post stond over het installeren van Windows Server 2008 R2 op een Dell PowerEdge 2850. In deze post staat een verwijzing naar een update van de benodigde Perc 4 driver.

Driver op een CD gezet, 2008 R2 DVD erin en gaan !!! Niet dus, zo gemakkelijk kwam ik er niet vanaf 🙂 Tijdens het kiezen van de harddisk kon ik netjes de nieuwere Perc 4 driver selecteren, en werd de controller en dus drive herkend. Alleen kon ik niet op Next klikken om met de installatie verder te gaan en kreeg de melding “Windows can’t install on this device”. Als je naar de details van deze foutmelding kijkt, zie je de error code  0x80300001. Zegt mij op het eerste gezicht niets.

Wederom even ge-googled en terecht gekomen op het support forum van Dell, waar de (achteraf eenvoudige) oplossing vermeld stond. Na het laden van de driver van bijv een CDrom, moet je eerst de 2008 R2 installatie DVD weer in je server stoppen, voordat je een drive kunt selecteren en verder gaan. Soms is het leven zo simpel . . .