Select Page

Voor dit blog en een paar andere die ik heb, maak ik veel gebruik van allerlei WordPress plugins. WordPress is echt de beste manier om je site of blog op te zetten, mede door de grote beschikbaarheid aan allerlei plugins en themes. Maar goed, de plugin “What would Seth Godin Do” (hierna WWSGD) dus.

Deze plugin gaat ervan uit dat je nieuwe bezoekers op je site/blog anders benaderd dan terugkerende bezoekers. Zo kun je met deze plugin instellen dat de eerste X keer (in te stellen vanuit je dashboard) bezoekers een bepaalde boodschap te zien krijgen. Deze boodschap kun je zowel onderaan als bovenaan je post/pagina laten plaatsen. Na de X keer, kun je eventueel een andere boodschap plaatsen. In mijn geval zijn de instellingen als volgt:

Allemaal leuk en aardig. Maar vanochtend kwam ik erachter dat deze boodschap netjes door Google geindexeerd wordt. Dus als je zoekt op site:eschoonheim.nl, zie je onderstaand lijstje:

Beetje jammer dus. De belangrijke eerste tekst, die een bezoeker naar mijn site moet trekken, is dus in de meeste gevallen vervangen door de boodschap die ik in WWSGD heb ingesteld. Plugin is dus per direct disabled. Eens kijken of WP Greet Box een betere optie is.

Heb jij hier ook last van gehad ? Of wil je wat anders delen over dit onderwerp ? Laat wat van je horen in de comments 🙂